Tuesday, April 7, 2015

SIMPANAN EMAS-1 GRAM 1 BULAN



 

Assalamualaikum wbt...
 
Sekarang nie semua orang duk sebok bercerita pasal emas. Macam-macam promosi ada, amas tanpa upah, emas terpakai, dinar emas, jongkong emas dan macam-macam lagi.

Syarikat PowerGold pulak menjalankan kempen 1 gram 1 bulan simpan emas. Nak simpan 1 dinar, suku dinar, 3 suku dinar pun ada. Aihhh...macam2 depa nie. Tapi kalu takdak emas pun bole jadi tiga suku jugak. Lagi-lagi time kegawatan ekonomi dan kejatuhan nilai ringgit di pasaran dunia. Nilai emas masih steady dan tetap naik.

Image result for powergold
Saya sendiri pun belum membuat simpanan 1 gram 1 bulan. Hihi...tapi dah start beli emas dari mula kawin lagi. Mula-mula kahwin dulu..beli rantai emas rm1500 ( beratnya lupa dah brp gm)...tapi tahun lepas try pie tanya kt kedai emas berapa..depa cakap rm4+++. Mak aiii, banyak naik tu. 

Pentingnya menyimpan emas nie pon da ramai org tau... ade hadith yg memperkatakan betape pentingnye menyimpan emas
 
Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan, “Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham."
(Hadis dari Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal) Hadith Dhaif
 
Semua org sekarang nk simpan emas...Kenapa ?
Sebabnya..emas merupakan simpanan fizikal yg kalis inflasi...walaupon jatuh naik nilainya...tp simpanan emas anda tetap dgn jumlah berat tersebut..


So, bagi sesiapa yang berminat simpan emas dalam bentuk dinar @ kepingan emas, bolehlah hubungi agen yang telah dilantik oleh syarikat Powergold . Untuk belian dengan harga ahli (lebih murah dari harga pasaran) @ untuk jadi ahli boleh hubungi no telefon tertera di bawah:

012-6637758  (zaimi) atau
017-2217758 (nida)

**pstt: saya pun tak jadi ahli lagi, belum berkesempatan. Sibuk membeli emas lelong dari pajak gadai terlebih dahulu.
 Dgn Modal yg rendah..semua orang boleh start beli dan simpan Emas dgn cara yg terbaik

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Blog ini tidak akan betanggungjawab dengan komen pengunjung yang tidak beretika