Sunday, April 26, 2015

QASEH GOLD - MAKANAN SUNNAH TERBAIK


Tahukah anda bahawa setiap gejala dan penyakit itu berpunca dari ketidak seimbangan dan kekurangan zat-zat mineral yang lengkap


Minuman Herba berkonsepkan formulasi makanan sunnah dengan kurma, madu tiin, zaitun, habbatus sauda, delima air zam zam dan pelbagai ramuan herba terbaik yang padat dengan khasiat untuk tenaga dalaman dan luaran.

**

INSYAALLAH membantu mengatasi masalah berikut :

 • Meningkatkan sistem imun tubuh.
 • Keletihan/kelesuan
 • Batuk/sakit tekak
 • Selsema
 • Asma
 • Gastrik
 • Gout
 • Migrain
 • Buasir
 • Resdung
 • Sembelit
 • Tekanan darah tinggi
 • Haid yg tidak teratur/keputihan
 • Kurang keinginan seksual
 • Anemia
 • Kebas-kebas ringan
 • Susah tidur
 • Sakit sendi
 • Sakit tumit
 • Stress
Kajian mendapati bahawa Makanan Sunnah adalah suppliment terbaik kerana mempunyai Ciri-Ciri Berikut:
 ANTI OKSIDAN
 • Anti Oksidan berfungsi membantu meneutralkan radikal bebas, membaiki kerosakan sel dan meningkatkan kuasa sistem imun tubuh.
 •  Kebaikan Anti Oksidan :
 • Mengekalkan perjalanan darah yang baik kepada organ tubuh.
 • Awet Muda.
 • Mencegah penyakit berbahaya seperti kanser dan sakit jantung.
 • Mempercepatkan penyembuhan luka.
 • Menguatkan sistem imun.
 • Mengawal tekanan darah
 • Menjadikan tubuh sihat dan bertenaga.
 ANTI BAKTERIAEnergy & Mind Booster
 • Makanan yang kaya dengan glukos dan fruktos
 • Makanan yang membantu memperbaiki perjalanan darah.
 • Kaya dengan mineral Zat besi, potasium, magnesium.
 • Dapat menstabilkan mood dan memperbaiki kualiti tidur.

KENAPA HARUS MEMILIH QASEH GOLD?

 

1. IMP-ISLAMIC MANUFACTURING PRACTICE


Secara umumnya adalah satu proses pengilangan yang mementingkan kebersihan yang tinggi supaya produk yang di hasilkan tidak ada kontiminasi bakteria seperti E-coli, Salmonella atau sebagainya. GMP ialah persijilan yang mendapat pengiktirafan dari Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia (BPFK).
IMP: ialah suatu piawaian yang bertaraf "HALALAN THOYYIBA“ sejak tahun 2005. Proses pengilangan yang bukan sahaja suci dari sudut Fisikalnya. “Yakni tidak ada bahan-bahan haram ataupun kontiminasi dengan bahan-bahan haram”. Malahan juga suci dari sudut rohaniahnya. 
Maknanya tangan-tangan yang memproses produk-produk juga suci 
 dan halal.


Maksud Hadis : “ Halal itu jelas dan haram itu pun jelas. Di antara 
keduanya itu ada perkara yang samar (syubhat) yang kebanyakan
 manusia tidak mengetahuinya……” 


2. PRODUK DARIPADA SYARIKAT BUMIPUTERA ISLAM YANG BERPENGALAMAN SEJAK 1983


Ana Edar Sdn. Bhd. telah ditubuhkan bagi memenuhi permintaan
 pasaran yang ingin turut serta memartabatkan ekonomi ummah melalui produk jenama ANA yang halal, selamat dan bermutu. 

Ana Edar Sdn. Bhd. mendokong falsafah perniagaan yang sama iaitu menjalankan perniagaan sebagai fardhu kifayah, serta menjiwai teras visi dan misi penting iaitu melahirkan usahawan Muslim yang berwibawa dan berdaya saing, serta memperkasakan pengedaran produk Muslim yang bermutu, halal dan selamat di bawah jenama ANA. Ana Edar Sdn. Bhd. yakin hasrat untuk menaiktarafkan kemampuan ekonomi ummah melalui perniagaan yang telus dan disinari ajaran Islam serta rangkaian produk yang halal, selamat dan bermutu. Ana Edar Sdn. Bhd. juga berhasrat menembusi pasaran halal antarabangsa 
 dan memainkan peranan penting dalam memartabatkan 
piawaian halal demi kepentingan ummah sejagat. 
 

3. LEBIH NILAI UNTUK WANG ANDA!

Mengapa perlu beli satu masalah satu produk?Mengarut bukan?
Insyallah Qaseh Gold sudah terbukti keberkesanannya berdasarkan
testimoni-testimoni daripada pelanggan.

4. CARA PENGAMBILAN YANG SANGAT MUDAH.

Qaseh Gold berbentuk cecair jus amat mudah di minum, hanya 2 sudu sebelum tidur pada waktu malam dan 2 sudu sebelum sarapan.

5. VARIASI QASEH GOLD MENGIKUT KEPERLUAN BADAN.


Qaseh Gold
Untuk Harga
Qaseh Gold Junior Qaseh Gold Junior Kanak-kanak berumur 1 - 12 Tahun RM 60.00
Qaseh Gold Kekanda Sesuai diambil Lelaki berumur 13 tahun ke atas RM 71.90
Qaseh Gold Adinda Sesuai diambil Perempuan berumur 13 tahun ke atas RM 71.90


TESTIMONI PENGGUNA

Pn. Ku Rosliza : 16 Tahun Tidak Mendapat Zuriat

Pn. Ku Rosliza telah berkahwin selama 16 tahun dan belum dikurniakan zuriat beliau dan suami telah cuba mendapatkan bantuan pakar. Ternyata kedua-dua suami-isteri tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan. Juga ada mencuba kaedah rawatan lain tetapi masih tidak berhasil.

Pada mulanya diperkenalkan kepada Qaseh oleh rakan beliau untuk mengatasi masalah keletihan yang beliau alami dalam profession seorang penjahit. beliau juga mengalami masalah keputihan yang tidak dapat penyelesaian walaupun telah rujuk dari doktor. Beliau mencuba Qaseh sekitar 2 botol, beliau dapati beliau semakin cergas dan masalah keputihan dapat diselesaikan. Tetapi, berita yang paling gembira diterima oleh beliau apabila beliau disahkan mengandung! Alhamdulillah kini Pn. Ku Rosliza akhirnya bergelar ibu dan menimang cahaya mata sendiri.

LIHAT VIDEO : http://www.youtube.com/watch?v=Ph4ZfkvgzvE&feature=plcpEn. Razali : Gout Athtritis Yang Serius

Pada 2004, En. Razali disahkan menghidap penyakit gout oleh doctor dan telah dirujuk kepada pakar untuk mendapatkan pengesahan. Setelah menjalani pemeriksaan kali kedua, beliau telah disahkan menghidap gout athtritis yang parah. Pada mulanya En. Razali sukar bangun dan tidur serta menjalani rutin harian. Jika hendak berjalan, En. Razali terpaksa menggunakan tongkat.

Meskipun sering mengambil ubat yang diberi oleh doctor, namun kesihatan beliau menjadi semakin teruk. Malah beliau hamper lumpuh dan pada suatu tahap, beliau tidak mampu bekerja untuk menyara keluarganya. Ini menyebabkan emosi beliau menjadi lebih terganggu dan beliau sukar bergaul dengan orang di sekelilingnya.

Setelah diperkenalkan kepada Qaseh oleh rakan sahabat beliau Ust. Wan Akashah, En. Razali komited mengamalkan Qaseh. Pada peringkat awal, keadaan beliau menjadi cukup sihat untuk beliau mula bertugas semula, walaupun perlu menggunakan tongkat. En. Razali terus mengamalkan Qaseh secara konsisten setiap hari dan kesihatannya terus beransur pulih sehingga beliau dapat menjalankan aktiviti harian beliau seperti biasa. Bayangkan kelegaan dan kegembiraan yang dirasai oleh diri beliau dan keluarga beliau sebelum ini pasrah melihat keadaan beliau yang terlantar. Alhamdulillah atas rezeki yang dikurniakan kepada En. Razali, moga beliau terus bahagia bersama keluarga!

Pn. Noriah : Masalah Lutut

Pn. Noriah telah lama mengalami masalah lutut yang mengakibatkan beliau sukar berjalan, sujud ketika solat, dan menjalankan aktiviti harian. Beliau sering berasa sakit seolah dicucuk ketika melakukan aktiviti-aktiviti harian tersebut. Pn. Noriah telah mencuba berbagai kaedah perubatan moden lain dan pulih buat seketika. Namun, keadaan ini tidak kekal dan keskitannya kembali selepas itu.

Setelah diperkenalkan kepada Qaseh Adinda oleh anaknya, Pn. Noriah mencuba dengan bersungguh-sungguh pemakanan sunnah ini. Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah tiga hari mengamalkan Qaseh, beliau tidak lagi berasa sakit pada lututnya, dan ini membolehkan beliau menjalankan aktiviti-aktiviti harian dengan lebih mudah dan cergas. Pn. Noriah kini telah pulih sepenuhnya, namun masih mengamalkan pemakanan Qaseh kerana yakin terhadap manfaat dan faedah yang terkandung dalamnya.

Pn. Ajurun Begum : Paras Hemoglobin Rendah

Ketika mengandungkan anak keenam, Pn. Ajurun sering berasa pening-pening dan lemah. Setelah menjalani pemeriksaan doctor, beliau telah diberitahu bahawa paras hemoglobin (darah merah) sangat rendah iaitu pada bacaan 8.7 dan bukannya 10.7 iaitu tahap normal. Beliau telah disarankan mengamalkan diet yang mengandungi zat besi seperti kerang, hatia ayam dan organ dalaman untuk menaikkan paras darah merahnya. Namun bacaan darah merahnya meningkat sedikit sahaja iaitu kepada 8.9 dan ini masih di bawah tahap normal.

Akibat keadaan ini Pn. Ajurun yang dahulunya terkenal sebagai guru yang amat komited dan  cergas, tidak dapat menjalankan tugasnya sebagai seorang duru yang eifsien. Beliau sukar ke kelas, mengangkat buku dan tidak secergas dulu dalam menjalankan aktiviti pendidikan.

Beliau terdengar mengenai Qaseh dan demi memulihkan kesihatan beliau serta mengembalikan semangat  mengajar, beliau mengamalkan produk ini dengan serius, dan Alhamdulillah setelah tiga minggu pertama bacaan darah beliau telah naik sehingga ke paras 10.7 iaitu paras normal. Hasilnya, beliau berasa semakin sihat dan cergas,dan kualiti kerja beliau juga telah pulih seperti sediakal. Bacaan darah beliau telah kekal pada paras tersebut sehingga beliau selamat melahirkan anak keenamnya. Walaupun terpaksa kembali bertugas semasa masih dalam pantang, Pn. Ajurun masih bertenaga dan giat menjalankan tugasnya.

Pn. Siti Norbashirah : Hyperthyroid

Pn. Siti telah menghadapi masalah hyperthyroid selama hamper dua tahun. Sepanjang tempoh itu, beliau sering menggigil ketika melakukan sebarang tugas serta jantungnya sering berdebar dengan laju. Ketika mengandung, beliau sering berasa sakit hendak bersalin awal.

Setelah bertemu dengan doctor, beliau diberitahu bahawa beliau mengalami masalah keputihan yang teruk. Ubatan yang diberikan oleh doctor langsung tidak berkesan sehingga doctor menyarankan agar beliau bersalin awal. Ini menyebabkan Pn. Siti bimbang dan susah hati memikirkan kandungannya.

Setelah diperkenalkan kepada Qaseh, Pn. Siti mula mengamalkan gabungan makanan tersebut dan selepas tiga hari beliau mula berasa semakin sihat dan masalah keputihan yang dialaminya telah tiada. Ketika menjalani pemeriksaan kesihatan, doctor mengesahkan bahawa beliau tidak lagi mengalami masalah keputihan. Pn. Siti juga diberitahu bahawa masalah hyperthyroid dan keputihan yang telah dialaminya sejak dua tahun lalu kini telah hilang.

Pn. Siti terus mengamalkan Qaseh Adinda dan Alhamdulillah telah selamat melahirkan anaknya tanpa sebarang komplikasi. Semoga beliau bahagia bersama keluarga dengan kesihatan yang dikurniakan, insya Allah.

Pn. Robaayah : Sukar Berjalan Setelah Mengalami Kemalangan


Pn. Robaayah telah terlibat dalam kemalangan besar yang menyebabkan sebahagian daripada kakinya hancur. Demi menyelamatkan kakinya, para doctor telah menggunakan jalur-jalur besi untuk isi dan tulang pada kaki beliau. Ini menyebabkan Pn. Robaayah mengalami kesakitan yang amat sangat bukan sahaja ketika menjalani pembedahan, malah semasa menjalankan pemulihan fisioterapi.

Kemalangan yang menimpa Pn. Robaayah bukan sahaja telah menyebabkan beliau menderita secara fizikal, malah secara mental juga. Beliau mula menyisihkan dirinya daripada ahli keluraga dan rakan-rakan, tidak menerima panggilan dan mengelak daripada bertemu dengan sesiapa selain ahli keluarga terdekat sahaja.

Pn. Robaayah mula mencari pemakanan yang dapat membantu beliau bukan sahaja dari segi fizikal, tetapi juga dari segi mental dan spiritual. Alhamdulillah, setelah mengambil Qaseh selama sebulan, semangat Pn. Robaayah kembali dan kesakitan yang dialaminya ketika berjalan telah berkurangan. Beliau mula melatih kaki tersebut berjalan dengan labih jauh untuk menguatkan kembali otot-otot kaki tersebut dan kini dengan izizn Allah beliau telah mendapat kembali tenaga dan semangat serta  dan memulihkan gaya hidup sosialnya kembali.

Pn. Maznah (Mak Teh) : Sakit Sendi dan Urat


Mak Teh mengalami sakit sendi sejak beberapa lama iaitu pada jari kaki dan juga pada bahagian tapak kaki. Keadaan ini menyebabkan Mak The sukar berjalan dan terasa seperti bahagian tapak kaki beliau seolah-olah ‘bulat’. Kaki beliau juga berwarna kemerahan dan sakit pada jari kakinya dirasai walaupun beliau tidak berjalan. Secara keseluruhannya, penyakit ini menjadikan kehidupan mak the agak terganggu kerana menghadapi masalah untuk bergerak.

Beliau diperkenalkan kepada Qaseh oleh seorang sahabat beliau dan setelah mengamalkan Qaseh sebanyak dua sudu setiap pagi, beliau mendapati bahawa beliau lebih mudah bergerak dan badan berasa lebih sihat. Secara beransur juga, rasa bengkak pada tapak kaki beliau hilang dan warna kaki beliau sudah kembali ke asal. Sakit sendi pada jari kaki Mak Teh juga hilang sepenuhnya dan beliau dapat berjalan seperti biasa.

Mak Teh bersyukur ditemukan dengan Qaseh dan mengesyorkan kepada semua untuk berikhtiar sebelum menyerah. Alhamdulillah, mudah-mudahan Mak Teh kembali cergas menjalankan aktiviti harian.UNTUK TEMPAHAN , SILA KLIK DI SINI

No comments:

Post a Comment

Blog ini tidak akan betanggungjawab dengan komen pengunjung yang tidak beretika